JUNIORer
9-14 ar

Vi tror på en så bred träningsform som möjligt för barn- & ungdomar under fysisk utveckling. Därför har vi flera grupper för juniorer som alla är väldigt mångsidiga aktiviteter.

Junior Jiu-Jitsu är BJJ anpassat för åldersgruppen 9-13 år och använder leken som ett sätt att lära teknik, kroppskontroll, styrka och smidighet. Detta är en relativt nystartad grupp på Combat Academy, och träningsupplägget utvecklas i takt med terminerna och nivån på deltagarna. 

Junior MMA är MMA-träning anpassad för åldern 11-14 år och lite mer fysiskt krävande, inkl. brottning, boxning och mark-kamp. Vi utgår från att barn lär sig bäst genom lek, och våra instruktörer är alla utbildade genom RF (Riksidrottsförbundet) eller Svenska Kampsportsförbundet.

Junior Thaiboxning 11-14 år en fartfylld aktivitet där vi tränar boxningsteknik, sparkar, balans och rörlighet. Vi tillåter ingen hård kontaktträning, utan använder boxningsteknikerna mot mittsar (slagkuddar) istället som förberedelse inför vuxengrupperna.

Karate för våra minsta medlemmar kallar vi "Combat Kids" och i denna kan man starta när man fyllt 7 år. Vi följer ett noga uttänkt graderingssystem med olika bältesfärger som deltagarna kan sträva efter varje termin. Karateträningen innehåller övningar för styrka, balans, rörlighet, koordination och självförsvar. När barnen närmar sig 14 år så kan man gradera till ett helfärgat bälte och gå över till vuxengruppen.

Här nedan kan du läsa mer om fördelarna med kampsportsträning för barn & ungdomar: