Vanliga frågor

Vilken kampsport ska jag välja?


Det beror helt på vad du är ute efter. Det bästa är att prova på ett pass av varje kampsport för att se hur de skiljer sig åt. I början av varje termin har vi ”Öppet Hus” för nybörjare som då kan testa på varje kampsport gratis. I kotra drag kan man säga att thaiboxning är ett säkert val för dig som söker en rolig variant av kondition- & fysträning. Vill du däremot ha mer självförsvar, teknik- & koordinationsträning så kan det inte gå fel med karate. Är du mer ute efter att lära dig teknisk och smidig mark-kamp/brottning så är BJJ ditt svar. Vill du helt enkelt ha en kombination av allt så får du det på MMA-passen. Vill du endast träna med andra tjejer så har vi en specifik Tjejgrupp i thaiboxning, och är du yngre har vi Combat Kids för 7-10 åringar, samt junior-grupper i karate, MMA och thaiboxning för 10-14 åringar.
Måste jag anmäla mig innan jag testar ett pass?


Det beror när på terminen du kommer! I början av varje termin är alla grupper öppna för intagning -så då är det bara att dyka upp till kursstarten och anmäla dig på plats i receptionen. Kommer du däremot mitt i terminen bör du kontakta oss i förväg för att se om det finns platser kvar i gruppen du är intresserad av. Kolla in fliken BOKA PLATS för att se aktuella kursdatum.
Är inte kampsport farligt?


Nej, inte om man inte gör det farligt! Kampsport har faktiskt mycket lägre skadestatistik än många andra idrotter, där t.ex både ishockey och ridning ligger högre. Men självklart kan olyckor hända, och därför är vi mycket noggranna med att använda skyddsutrustning och skapa en vänskaplig atmosfär i alla grupper där kroppskontakt ingår. Vårt motto är "trygghet som utvecklar" (till skillnad från trygghet som begränsar oss) och noga med att poängtera att här tränar vi MED varandra, istället för MOT varandra.
Är man försäkrad när man tränar hos er?


Ja – men bara om man blir medlem genom att köpa ett terminskort (d.v.s inte när man tränar engångspass eller med klippkort). Alla medlemmar i Combat Academy är skyddade via Svenska Kampsportsförbundets försäkring; som gäller både när man tränar och tävlar i Sverige & utomlands (i max 45 dagar i sträck). Det gäller även tränare, domare, styrelseledamöter och alla andra som arbetar för klubben. Dessutom gäller skyddet för alla resor till och från uppdrag, träning och tävling. Har du skadat dig på något av våra pass så kontakta oss snarast så hjälper vi dig att ordna det!
Får man provträna en gång?


I början av varje termin/kursstart så anordnar vi "öppet hus" med gratis prova-på tillfällen. Anmälan till detta gör du via mail eller här på hemsidan. Kommer du senare (mitt i terminen) så är det bäst att höra med oss om det finns platser kvar innan du kommer. I så fall kan du testa på mot en drop-in avgift (150 kr) som vi sedan kan dra av ditt terminskort ifall du bestämmer dig för att fortsätta (gäller en gång per kampsport).
Behöver man ha några förkunskaper eller kondition/smidighet/styrka?


Nej – du får det av att träna!
Hur många gånger i veckan kan man träna?


Det beror på vilken kurs du anmäler dig till. Kolla in fliken BOKA PLATS för aktuella grupper och träningsdagar/tider. Vill du träna mer än den aktuella kursen tillåter så kan du lägga till extra kurser för endast +400 kr.
När får man tävla?


Tävlingssäsongen pågår generellt sett under vår och höst. Man börjar tävla när man tränat i några terminer och instruktören tycker att man är mogen – det beror helt enkelt på din utvecklingstakt. Vill du tävla så prata med din tränare så kommer de att förklara hur det går till!
Vad krävs för att tävla?


Det beror på vilken kampsport du vill tävla i. Generellt sett måste du ha tränat minst en termin, och för alla kampsporter som tillåter tekniker mot huvudet krävs ett tävlingskort som man ansöker om från Kampsportsförbundet via denna länk 👉 https://www.budokampsport.se/ansokningar/tavlingskort/
Kan jag få pengarna tillbaka om jag slutar?


Generellt sett nej. Om du däremot har skadat dig (under träningen) kan du få terminsavgiften fryst till nästa termin (mot uppvisande av läkarintyg).
Jag kan bara träna en gång i veckan, får jag rabatt?


Tyvärr inte. Eftersom att vi har så stort intresse på våra grupper kan vi inte ge individuella rabatter - trots att du kanske bara tränar en gång i veckan. I såna fall kan det vara bättre att köpa ett klippkort eller betala drop-in avgift för enstaka pass.
Hur håller jag koll på allt som händer på klubben!?


Det gör du bäst genom att prenumerera på vårt nyhetsmail som utkommer några gånger per termin. Där står det om olika aktiviteter, träningsläger och tävlingar m.m. som är planerade inför den kommande månaden. Mycket nyttigt och roligt! På startsidan kan du signa upp dig för detta.
Hur börjar jag träna på Combat Academy?


Under fliken BOKA PLATS kan du se hela vårt utbud av kurser, samt datum då de startar, priser, träningstider m.m. Kurserna går terminsvis (vår/sommar/höst) och för att anmäla dig till en grupp betalar du in träningsavgiften och uppger ditt namn + kurskod i anmälan. Som ny medlem får du även fylla i en blankett för medlemsansökan i vår reception när du kommer till första träningspasset - och får samtidigt ut ditt medlemskort (som du sen alltid registrerar vid ankomst). Man kan även börja mitt i en termin - men endast om det finns lediga platser kvar i gruppen. Kontakta oss då i förväg för att bekräfta detta så återkommer vi till dig inom kort.
Passar kampsport gamla/unga/föräldrar/tjejer/mig?


Ja! Hos oss finns något för alla. Du kan läsa om de olika grupperna under fliken KAMPSPORTER. - För yngre barn har vi specifika grupper där upplägget är anpassat efter åldersintervallet såsom "Combat Kids" eller "Juniorer". - För tjejer har vi en egen grupp från 14 år. - I karate och Brasiliansk jiu-jitsu tränar en stor del föräldrar och äldre generationer. - För alla som söker en mer fysiskt utmanande motionsform är thaiboxning "basic" en populär grupp för både ungdomar och vuxna!
Behöver jag någon utrustning när jag börjar?


Inte i nybörjargrupperna eller för att testa på. Har du däremot bestämt dig för att fortsätta så krävs det lite olika utrustning beroende på grupp. I karate, "Combat Kids" och BJJ behöver du en "gi" (en traditionell dräkt). För MMA krävs öppna handskar med tjock vaddering, samt tandskydd och suspensoar. I thaiboxningsgrupperna rekommenderar vi handlindor att starta med, och i fortsättningskurserna är annan skyddsutrustning (inkl. handskar, benskydd och tandskydd) ett krav. PS. All utrustning går att köpa här hos oss!
Kan jag köpa utrustning hos er?


Ja, vi har en välfylld shop med förmånliga priser!
Vid vilken ålder kan man börja träna hos er?


Vår yngsta grupp heter "Combat Kids" och är från 7 år fyllda. I grund och botten är detta karateträning fast anpassad för åldersintervallet 7-10 år. Därefter kan man fortsätta med Karate, MMA eller Thaiboxning för juniorer (10-14 år) - och senare gå med i samtliga grupper från 15+ år.
Kan man tävla i kampsport?


Absolut - det finns flera alternativ inom varje kampsport. Prata med din tränare för att veta vad som gäller för just dig!

Combat Academy

Stockholmsvägen 116G

187 30, Täby

info(a)combatacademy.com

Telefon: 08- 758 69 00

Följ oss
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

Öppettider HT20:

Må-To: 16.30-21

Sönd: 09.30-14