top of page

jiu-jitsu

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) är enkelt uttryckt brottning med grepp och ledlås. Stilens tidiga överlägsenhet i professionell fighting gjorde den till en grundpelare i MMA (Mixed Martial Arts) - samtidigt som den kan användas i självförsvar, eller helt enkelt som en rolig och utmanande motionsform! Vi erbjuder för tillfället endast BJJ i grupp för vuxna (15+ år) medan yngre medlemmar är välkomna till karate (7+ år), thaiboxning (10+ år) eller MMA (13+ år).

I BJJ lär du dig att använda teknik och rörlighet (istället för råstyrka) för att kunna besegra fysiskt större motståndare. Fokus ligger i avslappning och följsamhet för att bli en så effektiv utövare som möjligt. Därmed har kampsporten även blivit populär bland äldre utövare. Fri brottning, även kallat att man "rullar"  är centralt - och till skillnad från kampsporter med slagtekniker så är det möjligt att rulla varje pass (redan som nybörjare) utan någon större skaderisk.

Combat Academy arrangerade redan 1996 det första BJJ-seminariet i Sverige och våra instruktörer har sedan dess besökt Brasilien ett flertal gånger och fortsatt att sprida stilen i Täby. Man kan därmed säga att vi är landets äldsta BJJ-klubb!

I BJJ tränar och tävlar man i en dräkt (gi) med ett bälte som representerar ens kunskapsnivå. Vi samarbetar med www.rebelz.se där du kan beställa din gi (och annan träningsutrustning). Som medlem hos oss får du även 15% rabatt på din beställning om du anger koden "COMBAT15" i kassan!

vt 2024
(8/1-1/6)

tider

BJJ (15+) Brasiliansk Jiu-Jitsu: tisd. & torsd. 19.15-20.30 & sönd. (gi/no-gi) 13.15-14.30 

BJJ (15+) färgade bälten: sönd. 12.15-13.15 (övre våning)

 

Öppen matta (övre våningen) måndagar/onsdagar tillkommer kort efter terminsstart...

sommaren

Den 5 juni börjar sommarterminen på Combat Academy - och du hittar all info om sommarens grupper samlat under fliken SOMMAR 2024!

PRISER

 

Medlemsavgift* (2024): 250 kr - betalas årligen av alla medlemmar

*Årsavgiften inkluderar medlemskap i SBKF (Svenska Budo- & Kampsportsförbundet) vilket innebär olycksfallsförsäkring genom Svedea - samt möjlighet att delta i tävlingar, utbildningar m.m.

Terminskort HT23 (15+ år): 2990 kr 

**Du kan lägga till en annan kampsport i ditt medlemskap för endast 700 kr extra/termin.

Betalning

Ny hos oss?

Vi erbjuder alltid en gratis provträning innan du skriver in dig som medlem! Fyll bara i formuläret under fliken BÖRJA TRÄNA

Träningsavgiften (inkl. den årliga medlemsavgiften) skall vara betald innan du börjar träna. Nya medlemmar måste även fylla i en medlemsansökan och lämna in i klubbens reception för att kunna hämta ut sitt medlemskort.  Är du under 18 år krävs målsmans godkännande & underskrift på denna.​ Betalningen kan gå till på ett av följande tre sätt:

  • Överföring till Plusgiro 194 194-7 

  • Swish till nummer 123 552 96 15 

  • Kort/Kontant i klubbens reception.

 

Kom ihåg att ange "namn + grupp" i betalningsmeddelandet för innehavaren av medlemskortet. Tidigare medlemmar behåller samma medlemskort, vars datum bara förlängs termin till termin. Ej medhavt medlemskort, samt borttappade kort, debiteras med en drop-in avgift på 200 kr.

bottom of page