jiu-jitsu

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) är enkelt uttryckt brottning med grepp och ledlås. Stilens tidiga överlägsenhet i professionell fighting gjorde den till en grundpelare i MMA (Mixed Martial Arts) - samtidigt som den kan användas i självförsvar, eller helt enkelt som en rolig och utmanande motionsform! Vi har delat in grupperna i "juniorer" 10-14 år och "vuxna" 15+ år.

I BJJ lär du dig att använda teknik och rörlighet (istället för råstyrka) för att kunna besegra fysiskt större motståndare. Fokus ligger i avslappning och följsamhet för att bli en så effektiv utövare som möjligt. Därmed har kampsporten även blivit populär bland äldre utövare. Fri brottning, även kallat att man "rullar"  är centralt - och till skillnad från kampsporter med slagtekniker så är det möjligt att rulla varje pass (redan som nybörjare) utan någon större skaderisk.

I BJJ tränar och tävlar man i en dräkt  (gi) med ett bälte vars färg representerar ens kunskapsnivå. Vi samarbetar med Rebelz.se där du kan beställa din gi (och annan träningsutrustning). Som medlem hos oss får du även 15% rabatt på din beställning om du anger koden "COMBAT15" i kassan!

Klicka här för att komma till webshoppen.

Combat Academy arrangerade redan 1996 det första BJJ-seminariet i Sverige och våra instruktörer har sedan dess besökt Brasilien ett flertal gånger och fortsatt att sprida stilen i Täby. Man kan därmed säga att vi är landets äldsta BJJ-klubb!

hösten 2022
(22/8-18/12)

tider

BJJ Junior (10-14 år): sönd. 14.50-15.50 & tisd. 16.50-17.50 

BJJ Vuxna (15+): tisd. & torsd. 19.10-20.30 (för alla nivåer) & sönd. 13.20-14.40 (teknikträning för graderade & "öppen matta" för vitbältare)

PRISER

 

Medlemsavgift* (2022): 200 kr - betalas årligen av alla medlemmar

Terminskort HT22 junior (10-14 år): 2490 kr

Terminskort HT22 vuxna (15+ år): 2990 kr 

*Årsavgiften inkluderar medlemskap i SBKF (Svenska Budo- & Kampsportsförbundet) vilket innebär olycksfallsförsäkring genom Svedea - samt möjlighet att delta i tävlingar, utbildningar m.m.

**Du kan lägga till en kampsport för 500 kr/termin i vuxengrupper eller 300 kr/termin i barngrupper (kostnaden ersätter den billigaste av valda kurser).

Betalning

Träningsavgiften (inkl. den årliga medlemsavgiften) skall vara betald innan du börjar träna; och nya medlemmar som köper terminskort måste även fylla i en medlemsansökan (som finns i klubbens reception) för att kunna hämta ut det. Är du under 18 år krävs målsmans underskrift.

Så fort du bekräftat att plats finns i den kurs du vill anmäla dig till så kan du betala in träningsavgiften till vårt Plusgiro-konto, via Swish eller med kort i vår reception. I betalningen ska du ange namn/personnummer  samt vilken grupp/kurs den tränande vill boka plats i. Träningskortet hämtas därefter ut i receptionen och ska visas upp vid varje träningspass ihop med närvaroregistrering. Tidigare medlemmar behåller sina medlemskort, vars datum bara förlängs termin till termin. Ej medhavt medlemskort, samt borttappade kort, debiteras med en drop-in avgift på 100 kr.

  • Plusgiro 194 194-7 - kom ihåg att ange vad/vem betalningen gäller!

  • Swish: 123 552 96 15 - kom ihåg att ange vad/vem betalningen gäller!

  • Kort/kontant i klubbens reception.

OBS. Vid fakturering av företag tillkommer moms (6%) för träningsavgift.

Ny hos oss?

Vi erbjuder alltid en gratis provträning innan du skriver in dig som medlem! Fyll bara i formuläret under fliken BÖRJA TRÄNA