top of page

jiu-jitsu

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) är enkelt uttryckt brottning med grepp och ledlås. Stilens tidiga överlägsenhet i professionell fighting gjorde den till en grundpelare i MMA (Mixed Martial Arts) - samtidigt som den kan användas i självförsvar, eller helt enkelt som en rolig och utmanande motionsform! Vi erbjuder för tillfället endast BJJ i grupp för vuxna (15+ år) medan yngre medlemmar är välkomna till karate (7+ år), thaiboxning (10+ år) eller MMA (13+ år).

I BJJ lär du dig att använda teknik och rörlighet (istället för råstyrka) för att kunna besegra fysiskt större motståndare. Fokus ligger i avslappning och följsamhet för att bli en så effektiv utövare som möjligt. Därmed har kampsporten även blivit populär bland äldre utövare. Fri brottning, även kallat att man "rullar"  är centralt - och till skillnad från kampsporter med slagtekniker så är det möjligt att rulla varje pass (redan som nybörjare) utan någon större skaderisk.

Combat Academy arrangerade redan 1996 det första BJJ-seminariet i Sverige och våra instruktörer har sedan dess besökt Brasilien ett flertal gånger och fortsatt att sprida stilen i Täby. Man kan därmed säga att vi är landets äldsta BJJ-klubb!

I BJJ tränar och tävlar man i en dräkt (gi) med ett bälte som representerar ens kunskapsnivå. Vi samarbetar med www.rebelz.se där du kan beställa din gi (och annan träningsutrustning). Som medlem hos oss får du även 15% rabatt på din beställning om du anger koden "COMBAT15" i kassan!

ht 2023
(21/8-17/12)

tider

Tisdagar & torsdagar: 19.10-20.30 för alla nivåer (15+ år)

Söndagar: 13.20-14.40 teknikträning för färgade bälten & fri träning för vitbältare (15+ år)

 

Öppen matta för medlemmar (på övre våningen): måndagar & onsdagar 19.20-20.40

PRISER

 

Medlemsavgift* (2023): 250 kr - betalas årligen av alla medlemmar

*Årsavgiften inkluderar medlemskap i SBKF (Svenska Budo- & Kampsportsförbundet) vilket innebär olycksfallsförsäkring genom Svedea - samt möjlighet att delta i tävlingar, utbildningar m.m.

Terminskort HT23 (15+ år): 2990 kr 

**Du kan lägga till en kampsport för 500 kr/termin i barngrupper eller 700 kr/termin i barngrupper (kom priset mellan kampsporterna skiljer sig åt ersätter kostnaden den billigare av kurserna).

Betalning

Ny hos oss?

Vi erbjuder alltid en gratis provträning innan du skriver in dig som medlem! Fyll bara i formuläret under fliken BÖRJA TRÄNA

Träningsavgiften (inkl. den årliga medlemsavgiften) skall vara betald innan du börjar träna. Nya medlemmar måste även fylla i en medlemsansökan och lämna in i klubbens reception för att kunna hämta ut sitt medlemskort.  Är du under 18 år krävs målsmans godkännande & underskrift på denna.​ Betalningen kan gå till på ett av följande tre sätt:

  • Överföring till Plusgiro 194 194-7 

  • Swish till nummer 123 552 96 15 

  • Kort/Kontant i klubbens reception.

 

Kom ihåg att ange "namn + grupp" i betalningsmeddelandet för innehavaren av medlemskortet. Tidigare medlemmar behåller samma medlemskort, vars datum bara förlängs termin till termin. Ej medhavt medlemskort, samt borttappade kort, debiteras med en drop-in avgift på 200 kr.

bottom of page