BJJ

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) är enkelt uttryckt brottning med grepp, ledlås och strypningar. Stilens överlägsenhet i markkamp har gjort den till en grundpelare i MMA (Mixed Martial Arts) samtidigt som den även kan användas som effektivt självförsvar och rolig motionsform. Våra ordinarie BJJ-grupper är från 14+ år, och för yngre medlemmar har vi en junior-grupp på 9-13 år.

I BJJ lär du dig att använda teknik och rörlighet (istället för råstyrka) för att kunna besegra fysiskt större motståndare. Fokus ligger i avslappning och följsamhet för att bli en så effektiv utövare som möjligt. Därför har kampsporten blivit väldigt populär även bland äldre utövare! Fri brottning, även kallat att man "rullar"  är centralt - och till skillnad från kampsporter med slagtekniker så är det möjligt att rulla varje pass redan som nybörjare utan någon större skaderisk.

I BJJ tränar och tävlar man i en dräkt  (gi) med ett bälte vars färg representerar ens kunskapsnivå. Vi samarbetar med Rebelz.se där du kan beställa din gi (och annan träningsutrustning). Som medlem hos oss får du även 15% rabatt på din beställning om du anger koden "COMBAT15" i kassan!

Klicka här för att komma till webshoppen.

Combat Academy arrangerade redan 1996 det första BJJ-seminariet i Sverige och våra instruktörer har sedan dess besökt Brasilien ett flertal gånger och fortsatt att sprida stilen i Täby. Man kan därmed säga att vi är landets äldsta BJJ-klubb!