THAIBOXNING

Thaiboxning är en av våra populäraste kampsporter och passar alla som söker en svettig och rolig träningsform med högt tempo!

Nybörjarpassen består av boxning, sparkar, knä- & armbågstekniker som utförs på mittsar (slagkuddar) ihop med fys- och rörlighetsträning.  Det fungerar därför lika bra för dig som söker en kul och utmanande motionsform, som det gör för dig som vill lära dig kampkonsten.

 

I fortsättningsgrupperna ingår även sparring (kroppskontakt) för de som vill lära sig använda teknikerna mot varandra med kontroll och träna på korrekt försvar.  Skyddsutrustning är därmed obligatorisk i dessa grupper, även om kontaktgraden är väldigt lätt. En tumregel när vi sparras på klubben är att det aldrig ska vara obehagligt! Vi tränar med varandra och inte mot varandra, för att på så sätt hjälpa varandra utvecklas och bli bättre.

På thailändska kallar man thaiboxning för "muay thai" - men då vi tränar med en modern stil och tekniker från både kickboxning & boxning så använder vi det svenska namnet "thaiboxning".

grupper

grunder

I denna grupp lär vi ut grundteknikerna i thaiboxning som bygger styrka- & kondition, ihop med stretching och fysträning. Träningen passar både nybörjaren eller motionären som inte känner sig redo för kroppskontakt - och skyddsutrustning behövs alltså inte i denna grupp. Däremot rekommenderar vi att du skaffar handlindor och/eller boxhandskar för att spara dina knogar och handleder.

FORTSÄTTning

När du lärt dig grunderna i thaiboxning kan du flytta upp i Fortsättnings-gruppen.  I denna grupp börjar vi sparras med lätt kroppskontakt, vilket kräver skyddsutrustning (handskar, benskydd, suspensoar och tandskydd). Armbågsskydd är frivilligt men extra roligt! Fokus ligger till en början på att finna trygghet i ett korrekt försvar mot både slag- & spark. Även clinch är ett område som utforskas mer.

avancerade

När du tränat bort blinkreflexerna, fått bra kroppskontroll och känner dig trygg i sparringen så kan du flytta upp den avancerade gruppen (vi rekommenderar minst 2 års träning) för att lära dig mer taktik och fightas i ett högre tempo utan skaderisk. I denna grupp kan du även börja tävla om du är intresserad - prata i så fall med din tränare för mer information om hur det går till.

Tjejgruppen

Detta är en grupp i thaiboxning för alla tjejer över 14 år som vill träna separat från den blandade gruppen. Ingen tidigare erfarenhet krävs då upplägget anpassas efter deltagarna. 

 Träningspassen bjuder på tekniker från både kick- & thaiboxning blandat med fysträning, och leds av tjejerna från vår tävlingsgrupp!

junior grunder

Junior "Grunder" för dig som är 11-14 år och söker en fartfylld aktivitet där vi tränar boxningsteknik, sparkar, balans och rörlighet. Vi tillåter ingen hård kontaktträning, utan använder boxningsteknikerna på mittsar (slagkuddar) istället. I denna grupp rekommenderar vi att man tränar minst 1-2 år från start.

junior fortsättning

Junior Fortsättning är en grupp för dig som är 12-14 år och tränat minst ett år sedan start. Skyddsutrustning är ett krav då vi tränar tekniker mot varandra med lätt kontakt för att lära oss korrekt försvar. Respekt för kompisarna är av högsta vikt så alla kan känna sig trygga och utvecklas i sin egen takt som kampsportare.