THAIBOXNING

Thaiboxning är en av våra populäraste kampsporter och passar alla som söker en svettig och rolig träningsform med högt tempo!

Nybörjarpassen består av boxning, sparkar, knä- & armbågstekniker som utförs på mittsar (slagkuddar) ihop med fys- och rörlighetsträning.  Det fungerar lika bra för dig som söker en kul och utmanande motionsform, som för dig som vill lära dig kampkonsten.

 

I fortsättningsgrupperna ingår även sparring (kroppskontakt) för de som vill lära sig att använda kontrollerade tekniker mot varandra med korrekt försvar.  Skyddsutrustning är därmed obligatorisk i dessa grupper - även om kontaktgraden är väldigt lätt. En tumregel när vi sparras på klubben är att det aldrig ska vara obehagligt! Vi tränar med varandra och inte mot varandra - för att på så sätt hjälpa varandra utvecklas och bli bättre.

Thaiboxning heter på thailändska "Muay Thai" men då vi har en modern västerländsk approach, med inslag från både boxning & kickboxning så använder vi oss det svenska namnet "thaiboxning" 👊

grupper
hösten 2022

grunder

I denna grupp lär vi ut grundteknikerna i thaiboxning som bygger styrka- & kondition; ihop med stretching och fysträning. Träningen passar både nybörjaren och motionären som inte känner sig redo för sparring (kroppskontakt) än. Skyddsutrustning behövs därför inte i denna grupp, men vi rekommenderar handlindor och boxhandskar för att skydda dina knogar och handleder.

🤜 video hur du lindar händerna 🤛

FORTSÄTTning

När du lärt dig grunderna i thaiboxning kan du flytta upp i Fortsättningsgruppen.  I denna grupp börjar vi träna teknikerna på varandra med lätt kontakt - vilket kräver skyddsutrustning (handskar, benskydd, suspensoar och tandskydd). Fokus ligger till en början på att finna trygghet i sitt försvar och träna bort "blink-reflexerna". Clinch (nackbrottning) är också ett område som utforskas mer på denna nivå.

avancerade

När du blivit trygg i dina försvarstekniker, utvecklat bra kroppskontroll, och kan höja tempot i sparringen utan att skada dina träningskamrater så är du redo att flytta upp till den avancerade gruppen. Här tränar vi mer taktik, timing och avancerade strategier. Vi rekommenderar minst två års träning. I denna grupp kan du även börja tävla om du är intresserad. Prata i så fall med din instruktör för mer information om hur det går till!

Tjejgruppen

Detta är en grupp i thaiboxning för alla tjejer över 14 år som vill träna separat från den blandade gruppen. Ingen tidigare erfarenhet krävs då upplägget anpassas efter deltagarna. Vi rekommenderar alla i denna grupp boxhandskar och handlindor. Träningspassen bjuder på tekniker från både kick- & thaiboxning blandat med kampsportsfys!

juniorer 10-14 ÅR

Juniorgrupperna delar vi in i två nivåer: Grunder är för dig som tränat upp till två år, och i denna grupp tränar vi thaiboxningens slag- & sparktekniker på mittsar (slagkuddar) kombinerat med balans, styrka- & rörlighetsövningar. Fortsättning är gruppen för dig som tränat minst ett år, och är redo att göra teknikerna på varandra (med kontroll) för att träna in korrekt försvar. Innan du går upp från Grunder till Fortsättning behöver du instruktörens godkännande samt införskaffa komplett skyddsutrustning: boxhandskar, benskydd, tandskydd och susp.

För dig som vill träna thaiboxning på helgen (söndagar kl 13) men inte i sparringruppen för fortsättning/avancerade, så har vi ett träningspass fokuserat på ren mittsträning. Uppvärmning med rörlighetsövningar följs av slag, sparkar, armbågar & knän i högt tempo på mittsar - och avrundas med lite kampsportsfys/core-träning. Från 14+ år.

mittsträning

tIDER (22/8-17/12)

 • Juniorer Grunder (10-14 år): sönd. 11-12. & torsd. 16.50-17.50 

 • Juniorer Fortsättning (10-14 år): sönd. 12.10-13.10 & tisd. 16.50-17.50 

 • Tjejgruppen (14+): tisd. & torsd. 18-19

 • Mittsträning grunder (14+): sönd. 13-14

 • Thai Grunder (15+): tisd. & torsd. 18-19.10

 • Thai Fortsättare (15+): månd. & onsd. 19.20-20.30 

 • Thai Avancerade (15+): tisd. & torsd. 19.20-20.30 

 • Sparring fortsättning/avancerad (15+): sönd. 14.-15.15

 

PRISER (22/8-18/12)

 

Medlemsavgift* (2022): 200 kr - betalas årligen av alla medlemmar

Terminskort HT22 juniorgrupp: (10-14 år): 2490 kr

Terminskort HT22 vuxengrupp: (14+ år): 2990 kr 

*Årsavgiften inkluderar medlemskap i SBKF (Svenska Budo- & Kampsportsförbundet) vilket innebär olycksfallsförsäkring genom Svedea - samt möjlighet att delta i tävlingar, utbildningar m.m.

**Du kan lägga till en kampsport för 500 kr/termin i vuxengrupper eller 300 kr/termin i barngrupper (kostnaden ersätter den billigaste av valda kurser).

Betalning

Träningsavgiften (inkl. den årliga medlemsavgiften) skall vara betald innan du börjar träna; och nya medlemmar som köper terminskort måste även fylla i en medlemsansökan (som finns i klubbens reception) för att kunna hämta ut det. Är du under 18 år krävs målsmans underskrift.

Så fort du bekräftat att plats finns i den kurs du vill anmäla dig till så kan du betala in träningsavgiften till vårt Plusgiro-konto, via Swish eller med kort i vår reception. I betalningen ska du ange namn/personnummer  samt vilken grupp/kurs den tränande vill boka plats i. Träningskortet hämtas därefter ut i receptionen och ska visas upp vid varje träningspass ihop med närvaroregistrering. Tidigare medlemmar behåller sina medlemskort, vars datum bara förlängs termin till termin. Ej medhavt medlemskort, samt borttappade kort, debiteras med en drop-in avgift på 100 kr.

 • Plusgiro 194 194-7 - kom ihåg att ange vad/vem betalningen gäller!

 • Swish: 123 552 96 15 - kom ihåg att ange vad/vem betalningen gäller!

 • Kort/Kontant i klubbens reception.

OBS. Vid fakturering av företag tillkommer moms (6%) för träningsavgift.

Ny hos oss?

Vi erbjuder alltid en gratis provträning innan du skriver in dig som medlem! Fyll i formuläret under fliken BÖRJA TRÄNA