THAIBOXNING

Thaiboxning är en av våra populäraste kampsporter och passar alla som söker en svettig och rolig träningsform med högt tempo! Passen består av boxning- sparkar, knä- & armbågstekniker som utförs på mittsar (slagkuddar) samt fys- och rörlighetsträning.  I de mer avancerade grupperna ingår även sparring (kroppskontakt) för de som vill lära sig fightas. Passen är för de som fyllt 15 år (juniorer har en egen grupp från 10-14 år) som delas upp i tre nivåer för att alla ska kunna träna i sin egen takt:

 

Thaiboxning BASIC är en grupp där fokus ligger på boxningstekniker som  bygger grundstyrka- och kondition. Även stretching och fysträning ingår i denna grupp, och passar både nybörjaren eller motionären som inte känner sig redo för sparring (kroppskontakt). Skyddsutrustning behövs alltså inte i denna grupp, men vi rekommenderar att du skaffar boxhandskar/handlindor tidigast möjligt.

 

När du lärt dig grunderna i thaiboxning kan du flytta upp i FORTSÄTTNING-1 om du vill börja sparringträning* med lätt kroppskontakt. I denna grupp är skyddsutrustning (handskar, benskydd, suspensoar och tandskydd) därmed obligatoriskt. Armbågsskydd är frivilligt men extra kul!

 

När du väl känner dig trygg i sparringen kan du flytta upp i FORTSÄTTNING-2 (normalt efter ca 2 års träning) för att lära dig mer taktik och fightas i ett högre tempo. I denna grupp kan du även börja tävla om du är intresserad - prata isåfall med din tränare!

 

*en tumregel när vi sparras på klubben är att det aldrig ska vara obehagligt! Vi tränar med varandra och inte mot varandra, och på så sätt hjälper varandra utvecklas.

nybörjare

BASIC heter vår grupp för nybörjare och alla andra som vill träna teknik/fys utan krav på sparring (kroppskontakt). I denna grupp behövs därför ingen skyddsutrustning, men vi rekommenderar boxhandskar eller handlindor så tidigt som möjligt för att skydda handleder och knogar (vilket finns att köpa på klubben).

FORTSÄTTARE

FORTSÄTTARE 1 heter gruppen för dig som kommit förbi nybörjarstadiet och vill börja med lätt sparring (kroppskontakt). I denna grupp krävs full skyddsutrustning (handskar, benskydd, suspensoar och tandskydd) och vi rekommenderar en liten handduk och egen sporttejp för små sår eller blåsor på fötterna.

AVANCERADe

FORTSÄTTARE 2 heter gruppen för dig som blivit bekväm i att sparras och utvecklat bra kroppskontroll. Här går tempot fortare och förutom teknik så är taktik ett viktigt inslag i träningen. I denna grupp krävs full skyddsutrustning, inklusive armbågsskydd för den som vill använda detta i sparringen!

Combat Academy

Stockholmsvägen 116G

187 30, Täby

info(a)combatacademy.com

Telefon: 08- 758 69 00

Följ oss
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

Öppettider HT20:

Må-To: 16.30-21

Sönd: 09.30-14