top of page

THAIBOXNING

Thaiboxning är kanske vår populäraste kampsport och passar alla som söker en svettig & rolig träningsform med högt tempo!

"Muay Thai" som är det traditionella namnet på sporten är Thailands nationalsport, har tagit världen med storm efter sin bevisade effektivitet i ringen - och idag har stilen vidareutvecklats med inslag av både västerländsk boxning, holländsk kickboxning, m.m. även om de traditionella teknikerna fortfarande utgör grunden.

Nybörjarpassen hos oss består av slag-, spark-, knä- & armbågstekniker som utförs på mittsar (slagkuddar) ihop med fys- & rörlighetsövningar. I fortsättningsgrupperna ingår även sparring (kroppskontakt) där vi använder teknikerna mot varandra; för att lära oss korrekt försvar. Detta sker i regel alltid med lätt kontakt, och skyddsutrustning är obligatoriskt på denna nivå. På klubben tränar vi alltid med varandra och inte mot varandra - för att på så sätt hjälpa varandra utvecklas och bli bättre 👊

grupper
vT 2024 (8/1-1/6)

sommaren

Den 5 juni börjar sommarterminen på Combat Academy - och du hittar all info om sommarens grupper samlat under fliken SOMMAR 2024!

nybörjare (15+)

Det här är en introduktion till thaiboxning (termin 1) för nybörjare från 15+ år. Passen består av grundtekniker som tränas mot mittsar (slagkuddar) i ett tempo som anpassas efter utövaren. Vi rekommenderar handlindor & boxhandskar för att skydda dina knogar och handleder. I  den här videon kan du se hur man lindar händerna.

Krav: inga förkunskaper krävs.

grunder+(15+)

Termin 2 kan du flytta upp till "Grunder" där vi fördjupar oss i grundteknikerna och tar på skyddsutrustning för att även kunna träna in rätt försvar/blockeringar utan skaderisk. På denna nivå övar vi bort "blink-reflexer" och blir trygga i vårt försvar.

Krav: förstå samtliga grundtekniker i thaiboxning och blanda dem fritt i skuggboxning, samt kunna hålla aktiv mitts.

fortsättning (15+)

När du kommit igenom grunderna i thaiboxning kan du (termin 3) flytta upp i Fortsättnings-gruppen. Här ökar teknikträningen mot varandra, för att utveckla kroppskontroll och bli en trygg träningskamrat när vi börjar sparras. Skydd krävs (handskar, benskydd, tandskydd & suspensoar för killar)

Krav: korrekt försvarsteknik mot slag, spark, och grundläggande clinch. Kunna hålla aktiv mitts offensivt- & defensivt.

avancerad (15+)

När du (termin 4+) utvecklat bra kroppskontroll och kan höja tempot i sparringen utan risk att skada dina träningskamrater är du redo att flytta upp till den avancerade gruppen. Här är vi trygga i vårt försvar och fokuserar mer på taktik. I denna grupp är det även möjligt att börja tävla - prata i så fall med din instruktör om detta.

Krav: vara bekväm i försvar/skydd och kunna sparras fritt utan obehag eller skaderisk för andra i gruppen.

Grunder (10-14 År)

För barn som fyllt 10 år börjar man i vår juniorgrupp "Grunder". Träningen består av thaiboxningens grundtekniker blandat med balans- styrke- & rörlighetsövningar anpassade för barn. Instruktörerna bedömer när en deltagare är redo att flytta upp i gruppnivå. Boxhandskar & benskydd krävs så att vi kan träna alla tekniker med trygghet.

Fortsättning (10-14 År)

För juniorer som gått igenom Grunder och fått "OK" av sin instruktör kan man flytta till Fortsättnings-gruppen som har ett lite högre tempo och svårare tekniker. I den här gruppen ingår lätt sparring (utan kontakt mot huvudet) och därför krävs full skyddsutrustning så att vi kan träna alla tekniker med trygghet. Minimum 2 terminers träning.

Mittsträning (15+)

På söndagar finns två pass på schemat för våra vuxengrupper (15+). Mitts-passet håller till på nedre våningen och är anpassat för grunder & nybörjare. På söndagar är tempot vanligtvis lite högre än i veckodagarna, då fys-övningar slinker in bland teknikerna för att göra passet mer utmanande!

sparring (15+)

För fortsättning- & avancerade grupperna så har ett rent sparringpass på söndagar. Ibland kommer utövare från andra klubbar och gäst-sparras, och i regel kör vi med lätt kontakt och fokuserar på tajming, teknik & trygghet för att minska skaderisken. Undantag sker endast för tävlingsgruppen 👊

tIDER vT24

Thaiboxning (10-14 år) grunder: tisd. & torsd. 16.50-17.50 

Thaiboxning (10-14) fortsättning: sönd. 11-12 & tisd. 16.50-17.50 

Thaiboxning (15+) nybörjare: tisd. & torsd. 18-19.10

Thaiboxning (15+) grunder: tisd. & torsd. 18-19.10

Mittsträning (15+) nybörjare/grunder: sönd. 12.10-13.10

Thaiboxning (15+) fortsättning: månd. & onsd. 19.20-20.30 

Thaiboxning (15+) avancerad: tisd. & torsd. 19.20-20.30 

Sparring (15+) fortsättning/avancerad: sönd. 13.15-14.30

PRISER vT24

sommaren

Den 5 juni börjar sommarterminen på Combat Academy - och du hittar all info om sommarens grupper samlat under fliken SOMMAR 2024!

 

Medlemsavgift* (2024): 250 kr - betalas årligen av alla medlemmar

Terminskort juniorgrupp: (10-14 år): 2490 kr

Terminskort vuxengrupp: (15+ år): 2990 kr 

*Årsavgiften inkluderar medlemskap i SBKF (Svenska Budo- & Kampsportsförbundet) vilket innebär olycksfallsförsäkring genom Svedea - samt möjlighet att delta i tävlingar, utbildningar m.m.

**Du kan lägga till en annan kampsport i ditt medlemskap för endast 500 kr/termin i juniorgrupper (10-15 år) eller 700 kr/termin i vuxengrupper (15+ år). Om priset mellan kampsporterna skiljer sig åt ersätter tilläggskostnaden den billigare av kurserna.

Betalning

Träningsavgiften (inkl. den årliga medlemsavgiften) skall vara betald innan du börjar träna. Nya medlemmar måste även fylla i en medlemsansökan och lämna in i klubbens reception för att kunna hämta ut sitt medlemskort.  Är du under 18 år krävs målsmans godkännande & underskrift på denna.​ Betalningen kan gå till på ett av följande tre sätt:

  • Överföring till Plusgiro 194 194-7 

  • Swish till nummer 123 552 96 15 

  • Kort/Kontant i klubbens reception.

 

Kom ihåg att ange "namn + grupp" i betalningsmeddelandet för innehavaren av medlemskortet. Tidigare medlemmar behåller samma medlemskort, vars datum bara förlängs termin till termin. Ej medhavt medlemskort, samt borttappade kort, debiteras med en drop-in avgift på 200 kr.

Ny hos oss?

Vi erbjuder alltid en gratis provträning innan du skriver in dig som medlem! Fyll i formuläret under fliken BÖRJA TRÄNA

bottom of page