top of page

THAIBOXNING

Thaiboxning är kanske vår populäraste kampsport och passar alla som söker en svettig och rolig träningsform med högt tempo!

Nybörjarpassen består av boxning, sparkar, knä- & armbågstekniker som utförs på mittsar (slagkuddar) ihop med fys- och rörlighetsträning. I fortsättningsgrupperna ingår även sparring (kroppskontakt) för de som vill använda teknikerna mot varandra och lära sig korrekt försvar. Skyddsutrustning är obligatoriskt i dessa grupper - även om kontaktgraden är väldigt lätt och kontrollerad. En tumregel när vi sparras på klubben är att det aldrig ska vara obehagligt! Vi tränar med varandra och inte mot varandra - för att på så sätt hjälpa varandra utvecklas och bli bättre 👊

Thaiboxning heter på thailändska "Muay Thai" men då vi har en modern västerländsk approach, med inslag från både boxning & kickboxning så använder vi oss det svenska namnet "thaiboxning".

grupper
HT 2023 (21/8-17/12)

Nybörjare

Nybörjargruppen (15+) är för dig som är helt ny inom thaiboxning. Träningspassen består av grundtekniker mot mittsar (slagkuddar) i en intensitet som kan anpassas efter utövaren. Vi rekommenderar handlindor & boxhandskar för att skydda dina knogar och handleder. På YouTube kan du se hur man lindar händerna.

grunder

I denna grupp (termin 2+) fortsätter vi träna grundteknikerna i thaiboxning, men inte bara på mittsar - utan även mot varandra för att lära oss försvar/blockeringar. Du behöver därför inskaffa skyddsutrustning (handskar, benskydd, tandskydd & suspensoar för killar) så att vi kan träna utan skaderisk.

FORTSÄTTning

När du lärt dig grunderna i thaiboxning kan du flytta upp i Fortsättningsgruppen (termin 3+).  I denna grupp ökar vi mängden teknikträning mot varandra, och börjar med lätt sparring & clinch (nackbrottning). Därmed krävs handskar och skydd! Fokus ligger på att finna trygghet i fighten för att bli en bra sparringpartner.

avancerade

När du utvecklat bra kroppskontroll och kan höja tempot i sparringen utan att skada dina träningskamrater är du redo att flytta upp till den avancerade gruppen (termin 4+). Här är vi trygga i vårt försvar, och fokuserar därför mer på taktik, tajming och tävlingsträning för dom som är intresserade. Prata i så fall med din instruktör om detta.

juniorer 10-14 ÅR

Juniorer (10-14 år) delas in i "grunder" för de som tränat mindre än två år, och "fortsättning" för de som tränat minst ett år hos oss. Utrustning krävs för samtliga juniorer (boxhandskar, benskydd & tandskydd) så att vi kan träna alla tekniker i en säker miljö! Passen består av thaiboxningens grundtekniker blandat med balans- styrke- & rörlighetsövningar anpassade för åldersspannet.  Instruktörerna bedömer när en deltagare är redo att flytta upp i gruppnivå.

MITTS & SPARRING

På söndagar finns två pass på schemat för våra vuxengrupper (15+): Mittsträning för nybörjare & grunder är teknikträning i högt tempo på nedre våningen. Sparringpasset  på övre våningen är avsett för fortsättning & avancerad. Vi sparras bara med lätt kontakt på klubben, och fokuserar på tajming, teknik och trygghet för att minska skaderisken. Undantag sker endast för tävlingsgruppen 👊

tIDER hT23

Junior Grunder (10-14 år): tisd. & torsd. 16.50-17.50 

Junior Fortsättning (10-14 år): sönd. 11-12 & tisd. 16.50-17.50 

Nybörjare (15+) termin 1: tisd. & torsd. 18-19.10

Grunder (15+) termin 2+: tisd. & torsd. 18-19.10

Mittsträning (15+) alla nivåer: sönd. 12.10-13.10

Fortsättning (15+): månd. & onsd. 19.20-20.30 

Avancerade (15+): tisd. & torsd. 19.20-20.30 

Sparring(15+) fortsättning/avancerad: sönd. 13.15-14.30

PRISER hT23

 

Medlemsavgift* (2023): 250 kr - betalas årligen av alla medlemmar

Terminskort juniorgrupp: (10-14 år): 2490 kr

Terminskort vuxengrupp: (15+ år): 2990 kr 

*Årsavgiften inkluderar medlemskap i SBKF (Svenska Budo- & Kampsportsförbundet) vilket innebär olycksfallsförsäkring genom Svedea - samt möjlighet att delta i tävlingar, utbildningar m.m.

**Du kan lägga till en kampsport för 500 kr/termin i barngrupper eller 700 kr/termin i barngrupper (kom priset mellan kampsporterna skiljer sig åt ersätter kostnaden den billigare av kurserna).

Betalning

Träningsavgiften (inkl. den årliga medlemsavgiften) skall vara betald innan du börjar träna. Nya medlemmar måste även fylla i en medlemsansökan och lämna in i klubbens reception för att kunna hämta ut sitt medlemskort.  Är du under 18 år krävs målsmans godkännande & underskrift på denna.​ Betalningen kan gå till på ett av följande tre sätt:

  • Överföring till Plusgiro 194 194-7 

  • Swish till nummer 123 552 96 15 

  • Kort/Kontant i klubbens reception.

 

Kom ihåg att ange "namn + grupp" i betalningsmeddelandet för innehavaren av medlemskortet. Tidigare medlemmar behåller samma medlemskort, vars datum bara förlängs termin till termin. Ej medhavt medlemskort, samt borttappade kort, debiteras med en drop-in avgift på 200 kr.

Ny hos oss?

Vi erbjuder alltid en gratis provträning innan du skriver in dig som medlem! Fyll i formuläret under fliken BÖRJA TRÄNA

bottom of page