THAIBOXNING

Thaiboxning är en av våra populäraste kampsporter och passar alla som söker en svettig och rolig träningsform med högt tempo!

Nybörjarpassen består av boxning, sparkar, knä- & armbågstekniker som utförs på mittsar (slagkuddar) ihop med fys- och rörlighetsträning.  Det fungerar lika bra för dig som söker en kul och utmanande motionsform, som för dig som vill lära dig kampkonsten.

 

I fortsättningsgrupperna ingår även sparring (kroppskontakt) för de som vill lära sig att använda kontrollerade tekniker mot varandra med korrekt försvar.  Skyddsutrustning är därmed obligatorisk i dessa grupper - även om kontaktgraden är väldigt lätt. En tumregel när vi sparras på klubben är att det aldrig ska vara obehagligt! Vi tränar med varandra och inte mot varandra - för att på så sätt hjälpa varandra utvecklas och bli bättre.

Thaiboxning heter på thailändska "Muay Thai" men då vi har en modern västerländsk approach, med inslag från både boxning & kickboxning så använder vi oss det svenska namnet "thaiboxning" 👊

grupper
HT/VT

grunder

I denna grupp lär vi ut grundteknikerna i thaiboxning som bygger styrka- & kondition; ihop med stretching och fysträning. Träningen passar både nybörjaren och motionären som inte känner sig redo för sparring (kroppskontakt) än. Skyddsutrustning behövs därför inte i denna grupp, men vi rekommenderar handlindor och boxhandskar för att skydda dina knogar och handleder. Så här kan du linda händerna.

FORTSÄTTning

När du lärt dig grunderna i thaiboxning kan du flytta upp i Fortsättningsgruppen.  I denna grupp börjar vi träna teknikerna på varandra med lätt kontakt - vilket kräver skyddsutrustning (handskar, benskydd, suspensoar och tandskydd). Fokus ligger till en början på att finna trygghet och träna bort "blink-reflexerna" mot attacker av olika slag. Clinch (nackbrottning) är också ett område som utforskas mer på denna nivå.

avancerade

När du blivit trygg i dina försvarstekniker, utvecklat bra kroppskontroll, och kan höja tempot i sparringen utan att skada dina träningskamrater så är du redo att flytta upp till den avancerade gruppen. Här tränar vi mer taktik, timing och avancerade strategier. Vi rekommenderar minst 2 års träning. I denna grupp kan du även börja tävla om du är intresserad - prata i så fall med din instruktör för mer information om hur det går till.

Tjejgruppen

Detta är en grupp i thaiboxning för alla tjejer över 13 år som vill träna separat från den blandade gruppen. Ingen tidigare erfarenhet krävs då upplägget anpassas efter deltagarna. Vi rekommenderar alla i denna grupp boxhandskar och handlindor. Träningspassen bjuder på tekniker från både kick- & thaiboxning blandat med fysträning!

juniorer 10-14 ÅR

Juniorgruppen är för 10-14 åringar som söker en fartfylld aktivitet där vi tränar boxning, sparktekniker, balans och rörlighet. Vi tillåter ingen hård kroppskontakt, utan använder teknikerna på mittsar (slagkuddar) istället. Deltagarna delas in efter storlek och nivå med separata instruktörer.

Vår kickboxnings-grupp passar alla nivåer från 14+ ålder som vill förbättra sin teknik och träna mitts i högt tempo. Skillnaden mellan kick- och thaiboxning är att denna grupp inte tränar clinch/nackbrottning (som ingår i thaiboxning) och passar därför dig som vill fokusera mer på slag- spark- & knätekniker.

kickboxning

tIDER VT (10/1-29/5)

 • Juniorer (10-14 år): tisd. & torsd. 16.50-17.50 

 • Tjejgruppen (13+): sönd. 12.10-13.10 & tisd. 18-19

 • Kickboxning (14+): sönd. 11-12 & torsd. 18-19

 • Thai Grunder (15+): tisd. & torsd. 18-19.10

 • Thai Fortsättare (15+): månd. & onsd. 19.20-20.30 & sönd. (sparring) 13.00-14.15

 • Thai Avancerade (15+): tisd. & torsd. 19.20-20.30 & sönd. (sparring)  13.00-14.15

 

Se fliken SOMMAR 2022 för aktuella tider/priser!

PRISER VT (10/1-29/5)

 

Årsavgift* (2022): 200 kr - ska betalas av alla medlemmar

Terminskort VT22

 • Juniorer (10-14 år): 2490 kr

 • Tjejgruppen (13+ år): 2790 kr 

 • Kickboxning (14+ år): 2790 kr 

 • Grunder (15+ år): 2790 kr 

 • Fortsättning (15+ år): 2990 kr 

 • Avancerad (15+ år): 2990 kr 

*årsavgiften inkluderar försäkring & medlemskap i SBKF (Svenska Budo- & Kampsportsförbundet) vilket innebär möjlighet att delta i tävlingar, utbildningar m.m.

Betalning

Träningsavgiften (inkl. den årliga medlemsavgiften) skall vara betald innan du börjar träna; och nya medlemmar som köper terminskort måste även fylla i en medlemsansökan (som finns i klubbens reception) för att kunna hämta ut det. Är du under 18 år krävs målsmans underskrift.

Så fort du bekräftat att plats finns i den kurs du vill anmäla dig till så kan du betala in träningsavgiften till vårt Plusgiro-konto, via Swish eller med kort i vår reception. I betalningen ska du ange namn/personnummer  samt vilken grupp/kurs den tränande vill boka plats i. Träningskortet hämtas därefter ut i receptionen och ska visas upp vid varje träningspass ihop med närvaroregistrering. Tidigare medlemmar behåller sina medlemskort, vars datum bara förlängs termin till termin. Ej medhavt medlemskort, samt borttappade kort, debiteras med en drop-in avgift på 150 kr.

 • Plusgiro 194 194-7 - kom ihåg att ange vad/vem betalningen gäller!

 • Swish: 123 552 96 15 - kom ihåg att ange vad/vem betalningen gäller!

OBS. Vid fakturering av företag tillkommer moms (6%) för träningsavgift.

Ny hos oss?

Vi erbjuder alltid en gratis provträning innan du skriver in dig som medlem! Hör av dig till oss med intresse-anmälan!