top of page

THAIBOXNING

Thaiboxning är kanske vår populäraste kampsport och passar alla som söker en svettig och rolig träningsform med högt tempo!

Nybörjarpassen består av boxning, sparkar, knä- & armbågstekniker som utförs på mittsar (slagkuddar) ihop med fys- och rörlighetsträning. 

 

I fortsättningsgrupperna ingår även sparring (kroppskontakt) för de som vill använda teknikerna mot varandra och lära sig korrekt försvar. Skyddsutrustning är obligatoriskt i dessa grupper - även om kontaktgraden är väldigt lätt och kontrollerad. En tumregel när vi sparras på klubben är att det aldrig ska vara obehagligt! Vi tränar med varandra och inte mot varandra - för att på så sätt hjälpa varandra utvecklas och bli bättre 👊

Thaiboxning heter på thailändska "Muay Thai" men då vi har en modern västerländsk approach, med inslag från både boxning & kickboxning så använder vi oss det svenska namnet "thaiboxning".

grupper
VT 2023 (9/1-1/6)

Nybörjare

Nybörjargruppen (15+) är för dig som är helt ny inom thaiboxning och går din första eller andra termin hos oss. Vi fokuserar på grundtekniker för att bygga en stabil och skadeförebyggande bas i vår träning. bygger styrka- & kondition; ihop med stretching och fysträning.  Vi rekommenderar handlindor och boxhandskar för att skydda dina knogar och handleder.

🤜 KLICKA HÄR FÖR VIDEO HUR DU LINDAR HÄNDERNA 🤛

grunder

I denna grupp fortsätter vi träna grundteknikerna i thaiboxning, men i ett högre tempo än nybörjargruppen. Vi fördjupar oss i fotarbete, vinklar och kombinationer - men håller oss till största del på mittsar. Träningen passar därför både dig som är relativt ny inom thaiboxning, men öven dig som inte är intresserad av sparring (kroppskontakt) än. Boxhandskar behövs i denna grupp.

FORTSÄTTning

När du lärt dig grunderna i thaiboxning kan du flytta upp i Fortsättningsgruppen.  I denna grupp börjar vi träna teknikerna på varandra med lätt kontakt - vilket kräver skyddsutrustning (handskar, benskydd, suspensoar och tandskydd). Fokus ligger till en början på att finna trygghet i sitt försvar och träna bort "blink-reflexerna". Clinch (nackbrottning) är också ett område som utforskas mer på denna nivå.

avancerade

När du blivit trygg i dina försvarstekniker, utvecklat bra kroppskontroll, och kan höja tempot i sparringen utan att skada dina träningskamrater så är du redo att flytta upp till den avancerade gruppen. Här tränar vi mer taktik, timing och avancerade strategier. Vi rekommenderar minst två års träning. I denna grupp kan du även börja tävla om du är intresserad. Prata i så fall med din instruktör för mer information om hur det går till.

juniorer 10-14 ÅR

Juniorer (10-14 år) delas in i två nivåer: Grunder är för dig som tränat mindre än två år, och i denna grupp tränar vi thaiboxningens slag- & sparktekniker på mittsar (slagkuddar) kombinerat med balans, styrka- & rörlighetsövningar.

Fortsättning är gruppen för dig som tränat minst ett år i "Grunder" och är redo att utföra teknikerna på varandra (med kontroll) för att träna in korrekt försvar. Innan du går upp från Grunder till Fortsättning behöver du instruktörens godkännande samt införskaffa komplett skyddsutrustning: boxhandskar, benskydd, tandskydd och suspensoar.

SPARRING

På söndagar har vi rena sparringpass för de som tränat minst en termin i "fortsättning" (15+ år) eller motsvarande tid på annan klubb innan. Sparring innebär fri fight där man får tillfälle att testa teknikerna man tränat på under veckan. Vi kör i grund och botten alltid med lätt kontakt i skadeförebyggande syfte - och förespråkar vänskaplig sparring där vi lyfter varandra.

tIDER VT23

Junior Grunder (10-14 år): tisd. & torsd. 16.50-17.50 

Junior Fortsättning (10-14 år): sönd. 11-12 & tisd. 16.50-17.50 

Nybörjare (15+) termin 1-2: tisd. & torsd. 18-19

Grunder (15+) termin 2+: tisd. & torsd. 18-19.10

Grunder (15+) alla nivåer: sönd. 12.10-13.10

Fortsättning (15+): månd. & onsd. 19.20-20.30 

Avancerade (15+): tisd. & torsd. 19.20-20.30 

Sparring fortsättning/avancerad (15+): sönd. 13.15-14.30

PRISER VT23

 

Medlemsavgift* (2023): 250 kr - betalas årligen av alla medlemmar

Terminskort VT23 juniorgrupp: (10-14 år): 2490 kr

Terminskort VT23 vuxengrupp: (15+ år): 2990 kr 

*Årsavgiften inkluderar medlemskap i SBKF (Svenska Budo- & Kampsportsförbundet) vilket innebär olycksfallsförsäkring genom Svedea - samt möjlighet att delta i tävlingar, utbildningar m.m.

**Du kan lägga till en kampsport för 700 kr/termin i vuxengrupper eller 500 kr/termin i barngrupper (kostnaden ersätter den billigaste av valda kurser).

Betalning

Träningsavgiften (inkl. den årliga medlemsavgiften) skall vara betald innan du börjar träna. Nya medlemmar måste även fylla i en medlemsansökan och lämna in i klubbens reception för att kunna hämta ut sitt medlemskort.  Är du under 18 år krävs målsmans godkännande & underskrift på denna.​ Betalningen kan gå till på ett av följande tre sätt:

  • Överföring till Plusgiro 194 194-7 

  • Swish till nummer 123 552 96 15 

  • Kort/Kontant i klubbens reception.

 

Kom ihåg att ange "namn + grupp" i betalningsmeddelandet för innehavaren av medlemskortet. Tidigare medlemmar behåller samma medlemskort, vars datum bara förlängs termin till termin. Ej medhavt medlemskort, samt borttappade kort, debiteras med en drop-in avgift på 100 kr.

Ny hos oss?

Vi erbjuder alltid en gratis provträning innan du skriver in dig som medlem! Fyll i formuläret under fliken BÖRJA TRÄNA

bottom of page