DSC06935.jpg

MMA

MMA står för Mixed Martial Arts, vilket kan översättas till ”blandade kampsporter” och är en av världens snabbaste växande sporter. Mycket av populariteten beror på tävlingen "UFC" (Ultimate Fighting Championship) .

 

MMA-passen innehåller allt ifrån boxning, sparkar, brottning & nedtagningar, till grepp & ledlås på mattan. Utöver detta ingår en del gymnastiska övningar för att träna upp  styrka & smidighet; vilket gör det till en utmanande och mångsidig sport!

Den utrustning som krävs för nybörjare är tandskydd, suspensoar (för killar) och en tjockare modell av MMA-handskar (7 oz). För övrigt är en sport-tejp något som alla bör ha i sin träningsväska för att täcka över skrapsår och liknande av hygieniska skäl. Allt detta finns i vår klubbshop.

Grupper

grunder

Detta är gruppen för dig som vill träna på grunderna i MMA: striking, wrestling och submissions. Du behöver tandskydd, suspensoar och MMA-handskar (6-8 oz) samt en sporttejp för att täcka över skrapsår och liknande (av hygien-skäl) i din träningsväska.

 

Kroppskontakten ökar gradvis under terminen för att utvecklas i ett bekvämt tempo, och ingen tidigare erfarenhet krävs.

fortsättning

Denna grupp är för dig som tränat minst ett halvår MMA eller blandat andra kampsporter tidigare. Tekniskt sett fokuserar vi på "limmet" som håller ihop de olika delarna av MMA och gör det till en unik sport (ground & pound, bur-brottning m.m.). 

 

God kroppskontroll är viktig I denna grupp då vi utökar sparring. Utöver skydden som krävs för "grunder" så kan du även ha benskydd och armbågsskydd om du vill utnyttja dessa tekniker i sparring.

junior grunder

Denna grupp är för 11-14-åringar som vill lära sig grunderna i MMA i en trygg miljö. Vi blandar tekniker  i boxning med brottning och pargymnastik, för att utvekckla grundläggande styrka och motorik.

 Juniorer kan även lägga till thaiboxning, eller jiu-jitsu på alternativa dagar för snabbare utveckling och flera träningstillfällen per vecka.

junior fortsättning

Denna grupp är för 12-14-åringar som tränat minst ett år junior-MMA hos oss (eller andra blandade kampsporter) och vill fortsätta med svårare tekniker och sparring. Skyddsutrustning krävs, och kan införskaffas i vår klubbshop vid receptionen.

 Juniorer kan även lägga till thaiboxning, eller jiu-jitsu på alternativa dagar för snabbare utveckling och flera träningstillfällen per vecka.