Combat Academy

Stockholmsvägen 116G

187 30, Täby

Telefon: 08- 758 69 00

Följ oss
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

Öppettider:

Må-To: 16.00-21.00

Sönd: 10.00-15.00

MMA

MMA står för Mixed Martial Arts, vilket kan översättas till ”blandade kampsporter” och är en av världens snabbaste växande sporter. Mycket av populariteten beror på tävlingar som "UFC" (Ultimate Fighting Championship) .

 

MMA-passen är från 15 år (yngre barn tränar i gruppen "juniorkampsport") och innehåller allt ifrån boxning, sparkar & kast-tekniker, till brottning, grepp & ledlås på mattan. Utöver detta är brottarfys ett vanligt inslag i träningen - vilket gör det till en rolig och mångsidig sport som bygger både styrka, smidighet, teknik och kondition i balans!

De flesta tränar MMA som ren motionsform, medan andra är intresserade av att tävla i det. I Sverige börjar de flesta tävla i grappling - d.v.s. brottning med ledlås/strypningar men utan slag. Därefter kan man tävla i MMA Klass-B som inte tillåter slag/sparkar på en golvad motståndare - men ståendes med handskar och benskydd. Efter 6 matcher kan man gå vidare till MMA Klass-A som även tillåter slag på marken – och slutligen tävla professionellt (med längre ronder och mindre skydd). Är du intresserad av att tävla kan du prata med din tränare!

Grupper

NYBÖRJARE

För alla som vill lära sig grunderna i MMA kallas gruppen BASIC. Passen består av teknik- & fysträning inom alla områden av fighting. Kroppskontakten ökar gradvis under terminen för att utveckla detta i ett bekvämt tempo. IngEN tidigare erfarenhet krävs, men suspensoar, tandskydd och MMA-handskar rekommenderas så tidigt som möjligt. 

Måndagar: 18:00-19:15

Onsdagar: 18:00-19:15

FORTSÄTTARE

MMA FORTSÄTTNING heter gruppen för dig som tränat minst en termin MMA eller blandade kampsporter (t.ex. brottning + boxning eller BJJ + thaiboxning) och utvecklat en god kroppskontroll. I denna grupp behöver du full skyddsutrustning: MMA-handskar (med ordentligt stoppning), benskydd, tandskydd och suspensoar. I denna grupp kan man även bör tävla - prata då med din tränare!

Måndagar 19:15-20:30

Onsdagar: 19:15-20:30

juniorer

Våra ordinarie MMA-grupper är från 15 år och uppåt, så 10-14-åringar har en egen grupp som heter "juniorkampsport" där upplägget är anpassat efter ålderskategorin. Alla juniorer tränar på samma tider, men delas upp i olika lokaler med nybörjare för sig och fortsättare för sig. Upplägget är mer kickboxnings-orienterat ena dagen och brottnings-orienterat andra dagen för att ge en så mångsidig träning som möjligt!

Tisdagar: 17-18

Torsdagar: 17-18