DSC06935.jpg

MMA

MMA står för Mixed Martial Arts, vilket kan översättas till ”blandade kampsporter” och är en av världens snabbaste växande sporter. Mycket av populariteten beror på tävlingen "UFC" (Ultimate Fighting Championship) .

 

MMA-passen innehåller allt ifrån boxning, sparkar, brottning & nedtagningar, till grepp & ledlås på mattan. Utöver detta ingår en del gymnastiska övningar för att träna upp  styrka & smidighet; vilket gör det till en utmanande och mångsidig sport!

Den utrustning som krävs för nybörjare är tandskydd och suspensoar (för killar). Vi rekommenderar även MMA-handskar så tidigt som möjligt, och i fortsättningsgrupperna är dessa obligatoriska. För övrigt är en sport-tejp något som alla bör ha i sin träningsväska för att täcka över skrapsår och liknande. 

Du kan träna som junior (10-14 år) eller i vuxengrupp (15+) i två olika nivåer vardera som vi kallar nybörjare/fortsättning och fortsättning/avancerad. Läs mer om dessa nedan:

Grupper

nybörjare

MMA Basic heter gruppen för de som vill träna på grunderna i alla delar av MMA: striking (stående), wrestling (clinch) och mark (submissions). Med svenska MMA-regler kallas detta upplägg "B-klass" när man tävlar, och nästa nivå är då "A-klass" (som vi fokuserar på i nästa grupp).

 

Kroppskontakten ökar gradvis under terminen för att utvecklas i ett bekvämt tempo, och ingen tidigare erfarenhet krävs.

fortsättning

Denna grupp är för dig som tränat minst en termin MMA hos oss, eller blandade kampsporter på andra ställen. Tekniskt så fokuserar vi på "limmet" som håller ihop de olika delarna av MMA och gör det till en unik sport (ground & pound, dirty-boxing, bur-brottning m.m.).

 

God kroppskontroll är viktig I denna grupp då vi utökar sparring, och du behöver MMA-handskar med ordentligt stoppning (6-8 oz), suspensoar och tandskydd. Benskydd och armbågsskydd är frivilligt för den som vill kunna utnyttja dessa tekniker i sparring.

junior nybörjare

Denna grupp är för 10-14-åringar som vill lära sig grunderna i MMA i en trygg miljö. Fokus ligger på brottning (jiu-jitsu) för att utveckla grundstyrka och motorik, samt minimera skaderisk i parövningar.

Vill man lägga till boxningsdelen så har vi junior-thaiboxning på separata dagar för att få hela spektrumet av MMA på två pass i veckan. Trots dubbelt så många träningspass då blir det bara ett litet tillägg i terminsavgiften!

junior fortsättning

Denna grupp är för 10-14-åringar som tränat minst ett år junior-MMA hos oss (eller andra blandade kampsporter) och vill fortsätta med svårare tekniker och mer fri brottning. Tandskydd och handskar krävs.

Vill man lägga till boxningsdelen så har vi junior-thaiboxning på separata dagar för att få hela spektrumet av MMA på två pass i veckan. Trots dubbelt så många träningspass då blir det bara ett litet tillägg i terminsavgiften!

Combat Academy

Stockholmsvägen 116G

187 30, Täby

info(a)combatacademy.com

Telefon: 08- 758 69 00

Följ oss
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

Öppettider VT-21:

Må-To: 16.30-21

Sönd: 09.30-15