MMA

MMA står för Mixed Martial Arts, vilket kan översättas till ”blandade kampsporter” och är en av världens snabbaste växande sporter. Mycket av populariteten beror på tävlingen "UFC" (Ultimate Fighting Championship) .

 

MMA-passen är från 15 år (juniorer har en egen grupp från 10-14 år) och innehåller allt ifrån boxning, sparkar & kast-tekniker, till brottning, grepp & ledlås på mattan. Utöver detta är brottarfys ett vanligt inslag i träningen - vilket gör det till en rolig och mångsidig sport som bygger både styrka, smidighet, teknik och kondition i balans!

De flesta tränar MMA som ren motionsform, medan andra är intresserade av att tävla i det. Är du intresserad av att tävla kan du prata med din tränare!

Grupper

NYBÖRJARE

För alla som vill lära sig grunderna i MMA kallas gruppen BASIC. Passen består av teknik- & fysträning inom alla områden av fighting. Kroppskontakten ökar gradvis under terminen för att utveckla detta i ett bekvämt tempo. Ingen tidigare erfarenhet krävs, men suspensoar, tandskydd och MMA-handskar rekommenderas så tidigt som möjligt. 

FORTSÄTTARE

MMA FORTSÄTTNING heter gruppen för dig som tränat minst en termin MMA Basic eller blandade kampsporter på andra ställen och utvecklat en god kroppskontroll. I denna grupp behöver du  MMA-handskar med ordentligt stoppning (6 oz), suspensoar och tandskydd. Benskydd och armbågsskydd är frivilligt för den som vill kunna utnyttja dessa tekniker i sparring!

PS. Sport-tejp eller "första hjälpen" kit är alltid bra att ha i träningsväskan för att täcka över skrapsår och liknande för både din och andras trevnad :)

juniorer

10-14-åringar har en egen grupp som heter JUNIOR-MMA, där upplägget är anpassat efter ålderskategorin. Alla juniorer tränar på samma tider, men delas upp i olika lokaler med nybörjare för sig och fortsättare för sig. Ena dagen kan man som junior träna Thaiboxning, och andra dagen brottning (MMA) för att ge en så mångsidig träning som möjligt!

Combat Academy

Stockholmsvägen 116G

187 30, Täby

info(a)combatacademy.com

Telefon: 08- 758 69 00

Följ oss
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

Öppettider HT20:

Må-To: 16.30-21

Sönd: 09.30-14