top of page

Acerca de

_edited.jpg

TÄVLING

Combat Academy har tävlingsgrupper i samtliga kampsporter. För att få tävla krävs att man tränat flitigt i ett par terminer med kontinuitet, lärt sig grunderna på en godkänd nivå och haft bra närvaro.  Att tävla är ett av de mest utvecklande och karaktärsbyggande stegen man kan ta i sin kampsportsresa. Många har dock en förskönad bild av vad det innebär att tävla... Det är inte vad du ser på TV!

 

Tävlandet kommer för de flesta med en stor kompott av blandade känslor - alltifrån nervositet och rädsla till euforisk glädje, men oftast med prestationsångest som man inte upplever under vanliga träningspass. Därför krävs ordentliga förberedelser, och vi som instruktörer tar ansvar för att du som tävlande är ordentligt förberedd 💪 För att ge de bästa förutsättningarna till att vinna erbjuder vi därför extra träning inför bokad match/turnering.

Vad krävs för att tävla?
Utöver krav på närvaro och teknisk nivå, så krävs i alla kampsporter som innebär kontakt mot huvudet även ett tävlingskort från Kampsportsförbundet. Dessa kostar 300 kr och gäller i fem år. Man fyller i en ansökan på deras hemsida och får kortet skickat till sin postadress. 

 

Vilka regler gäller?
Alla kampsporter har sina regler utskrivna på respektive förbunds egna hemsida:

Hur anmäler man sig till en tävling?
Det varierar från tävling till tävling. Ibland görs anmälan gemensamt via klubben, och ibland individuellt. Prata med din coach!

bottom of page