top of page

Acerca de

_edited.jpg

TÄVLING

Combat Academy har tävlingsgrupper i samtliga kampsporter. För att få tävla krävs att man tränat flitigt i flera terminer, haft bra närvaro på passen och fått godkänt av sin instruktör. Generellt sett ska man ha kommit upp till den avancerade gruppen i thaiboxning, fortsättningsgruppen i MMA, och ha en full termins träning bakom sig i BJJ. Är man intresserad av tävling så anmäler man detta till ansvarig instruktör på träningen.

 

 Att tävla är ett av de mest utvecklande och karaktärsbyggande stegen man kan ta på sin kampsportsresa. Många har dock en förskönad bild av vad det innebär att tävla... Det är inte vad du ser på TV! Tävlandet kommer för de flesta med en stor kompott av blandade känslor - alltifrån nervositet och rädsla till euforisk glädje. Oftast med en prestationsångest som man inte upplever under vanliga träningspass. Därför krävs ordentliga förberedelser, och vi som instruktörer tar ansvar för att du som tävlande är ordentligt förberedd 💪 För att ge dig de bästa förutsättningarna att vinna erbjuder vi extra träning inför bokade matcher/turneringar.

Vad krävs för att tävla?
Krav på
90% närvaro, vilket innebär att man deltar i samtliga träningspass - inklusive den extra träning som erbjuds tävlande. Om man missar ett pass ersätter man detta med egen träning, med fokus på fys/kondition, i samråd med sin coach. I de kampsporter som inkluderar slag/sparkar så ska man ha sparrats aktivt i minst 6 månader innan tävling, och mer intensivt under sitt "training camp" de veckor som leder upp till matchen.

 

Utöver detta så behöver man i alla kampsporter med kontakt mot huvudet ett tävlingskort från Kampsportsförbundet. Dessa kostar 300 kr och gäller i fem år. Man fyller i en ansökan på deras hemsida och får kortet skickat till sin postadress. 

 

Vilka regler gäller?
Alla kampsporter har sina regler utskrivna på respektive förbunds egna hemsida:

Hur anmäler man sig till en tävling?
Det varierar från tävling till tävling. Ibland görs anmälan gemensamt via klubben, och ibland individuellt. Många tävlingar
 finns på Smoothcomp som är en plattform för olika kampsports-evenemang. Fråga din coach vad som gäller!

bottom of page