top of page
DSC07910.jpg

karate & combat kids

vt 2024 (8/1 - 1/6)

Karate är klubbens allra första kampsport när vi startade år 1978. Vår stil av karate bygger på ett traditionellt system grundat av den japanske mästaren Inoue Motokatsu, som vi kallar för Yuishinkai Shito-ryu. Träningen består av tre delar: kihon (grundtekniker), kumite (par-övningar) och kata (solo-övningar).​ Träningen sker i en dräkt (gi) med tillhörande bälte (obi) i olika färger. Bältesfärgen representerar ens kunskapsnivå, och i slutet av varje termin finns möjlighet att uppgradera sitt bälte till nästa färg i systemet. Då visar man upp teknikerna som krävs för respektive grad inför sina tränare - och om man godkänns kan man gratulera sig med en ny färg 🥋 Det ger med andra ord en tydlig utvecklingsplan och målsättning med träningen!

Combat Kids kallar vi våra allra yngsta medlemmar! I denna grupp kan man börja när man fyllt 7 år och vi lär i grund & botten ut karate - men anpassat efter de olika utvecklingsstadierna för inlärning hos barn. När man kommer upp i 13-års ålder kan man gradera sig i det mer omfattande bältes-systemet som används av vuxengrupperna -  och representeras av de helfärgade bältena till skillnad från de vita bältena med färgade streck som används i barngrupperna. Träningen i barngrupperna omfattar praktiskt självförsvar blandat med fysiskt stärkande övningar för kroppskontroll och motorisk utveckling.  Utöver detta förstärks även mentala förmågor såsom disciplin, koncentration, självförtroende och målmedvetenhet. Alla våra instruktörer är utbildade inom barn- & ungdomsidrott under Riksidrottsförbundet.

Kobudo är namnet på traditionell vapenkonst från Okinawa/Japan och utövas som ett komplement till karate. Innan du börjar med kobudo ska du ha graderat dig till blått bälte i karate. I vår kobudo-stil börjar man träna med "bo" (stav) och får med tiden lära sig bemästra 9 olika vapen (inkl. sai, tonfa, nunchaku, kama, tekko, timbe & rochin). Dessa redskap utvecklar en djupare förståelse för olika avstånd och tränar styrka på ett annat sätt än vad som fås i den ordinarie karateträningen. I barn-grupperna ingår kobudo som en del av karateträningen och har därför inga separata pass på schemat.

schema

vt 2024

Combat Kids (7-12 år) nybörjare: sönd. 9.50-10.50

Combat Kids (7-12 år) graderade: sönd. 9.50-10.50 & onsd. 16.50-17.50


Karate (13+) alla nivåer: onsd. 18-19.15 & sönd. 11-12.15 & avancerade* månd. 18-19.15

Kobudo (13+) alla nivåer: sönd. 12.15-13.15 & avancerade** månd. 17-18 

*för lila bälte och uppåt

**för graderade i kobudo

sommaren

Den 5 juni börjar sommarterminen på Combat Academy - och du hittar all info om sommarens grupper samlat under fliken SOMMAR 2024!

PRISER

vt 2024

 

Medlemsavgift* (2024): 250 kr - betalas årligen av alla medlemmar

Terminskort Combat Kids nybörjare: 1990 kr

Terminskort Combat Kids graderade: 2490 kr

Terminskort vuxengrupp (13+): 2990 kr 

*Årsavgiften inkluderar medlemskap i SKF (Svenska Karateförbundet) vilket innebär olycksfallsförsäkring till/från/under träning, samt möjlighet att delta i tävlingar, utbildningar m.m.

**Du kan lägga till en annan kampsport i ditt medlemskap för endast 500 kr/termin i barngrupper (10-14 år) eller 700 kr/termin i vuxengrupper (15+ år). Om priset mellan kampsporterna skiljer sig åt ersätter tilläggskostnaden den billigare av kurserna).

Betalning

Träningsavgiften (inkl. den årliga medlemsavgiften) skall vara betald innan du börjar träna. Nya medlemmar måste även fylla i en medlemsansökan och lämna in i klubbens reception för att kunna hämta ut sitt medlemskort.  Är du under 18 år krävs målsmans godkännande & underskrift på denna.​ Betalningen kan gå till på ett av följande tre sätt:

  • Överföring till Plusgiro 194 194-7 

  • Swish till nummer 123 552 96 15 

  • Kort/Kontant i klubbens reception.

 

Kom ihåg att ange "namn + grupp" i betalningsmeddelandet för innehavaren av medlemskortet. Tidigare medlemmar behåller samma medlemskort, vars datum bara förlängs termin till termin. Ej medhavt medlemskort, samt borttappade kort, debiteras med en drop-in avgift på 200 kr.

Ny hos oss?

Vi erbjuder alltid en gratis provträning innan du skriver in dig som medlem! Fyll bara i formuläret under fliken BÖRJA TRÄNA

bottom of page