KARATE

Vår karate grundar sig på ett traditionellt system grundat av den japanske mästaren Inoue Motokatsu och kallas för Yuishinkai Shito-ryu. Träningen består av kihon (grundtekniker), kumite (par-övningar) och kata (solo-övningar).

I karate tränar man i en dräkt (gi) och bälte (obi) med olika färger. Bältesfärgen representerar din kunskapsnivå, och i slutet av varje termin finns det möjlighet att uppgradera sig till nästa bälte i systemet. Då visar man upp de tekniker som krävs för respektive grad inför sina instruktörer - och om man godkänns kan man gratulera sig med en ny färg! Det ger med andra ord en väldigt tydlig målsättning och motivation till träningen!

Karategrupperna finns för vuxna (15+) och juniorer (11-14 år) samt för barn (7-10 år) under namnet ”Combat Kids”.

kobudo

Kobudo är namnet på traditionell vapenkonst från Okinawa/Japan och utövas som ett komplement till karate. Detta innebär att du ska ha graderat dig i karategruppen för att kunna börja med kobudo.

I vår kobudo-stil börjar man träna med "bo" (stav) och får med tiden lära sig bemästra 9 olika vapen (inkl. sai, tonfa, nunchaku, kama, tekko m.m). Dessa redskap utvecklar en djupare förståelse för olika avstånd och tränar styrka på ett annat sätt än vad som fås i den ordinarie karateträningen.

I barn-grupperna ingår kobudo som en del av karateträningen (och har därför inga separata pass på schemat).

images-3.png