DSC07912.jpg

Karate

Vuxna (15+)

DSC07910.jpg

Juniorer

11-14 år

DSC07801.jpg

Combat Kids

7-10 år

Kung Fu Nunchaku

Kobudo

grupper

Karate är klubbens allra första kampsport när vi startade år 1978. Vår stil av karate är ett traditionellt system grundat av den japanske mästaren Inoue Motokatsu, och kallas för Yuishinkai Shito-ryu. Träningen består av tre delar: kihon (grundtekniker), kumite (par-övningar) och kata (solo-övningar).​ Träningen sker i en dräkt (gi) med tillhörande bälte (obi) i olika färger. Bältesfärgen representerar ens kunskapsnivå, och i slutet av varje termin finns möjlighet att uppgradera sitt bälte till nästa färg i systemet. Då visar man upp teknikerna som krävs för respektive grad inför sina tränare - och om man godkänns kan man gratulera sig med en ny färg! Det ger med andra ord en tydlig utvecklingsplan och målsättning med träningen 👊

Combat Kids är namnet på gruppen för våra allra yngsta medlemmar! I denna grupp kan man börja när man fyllt 7 år och vi lär i grund & botten ut karate - men anpassat efter de olika utvecklingsstadierna för inlärning hos barn. När man kommer upp runt 14-års ålder kan man gradera sig i det mer omfattande systemet som används av vuxengrupperna; och representeras av de helfärgade bältena, till skillnad från de vita bältena med färgade streck som används i barngrupperna. 

 

Träningen i barngrupperna omfattar praktiskt självförsvar blandat med fysiskt stärkande övningar för kroppskontroll och motorisk utveckling.  Utöver detta förstärks även mentala förmågor såsom disciplin, koncentration, självförtroende och målmedvetenhet. Alla våra instruktörer är utbildade inom barn- & ungdomsidrott under Riksidrottsförbundet.

Kobudo är namnet på traditionell vapenkonst från Okinawa/Japan och utövas som ett komplement till karate. Innan du börjar med kobudo ska du ha graderat dig till blått bälte i karate. I vår kobudo-stil börjar man träna med "bo" (stav) och får med tiden lära sig bemästra 9 olika vapen (inkl. sai, tonfa, nunchaku, kama, tekko, timbe, rochin, surujin). Dessa redskap utvecklar en djupare förståelse för olika avstånd och tränar styrka på ett annat sätt än vad som fås i den ordinarie karateträningen. I barn-grupperna ingår kobudo som en del av karateträningen (och har därför inga separata pass på schemat).

schema

VT22 (1/10 - 29/5)

Combat Kids (7-13 år) Nybörjare: onsd. 16.50-17.50

Combat Kids (7-13 år) Graderade: sönd. 9.50-10.50 & onsd. 16.50-17.50


Karate vuxenbälte (14+): sönd. 11-12.15 & onsd. 18-19.15 & månd. (för graderade) 18-19.15

Kobudo: sönd. (alla nivåer) 12.15-13 & månd. (för graderade) 17-18 

Se fliken SOMMAR 2022 för aktuella tider/priser!

PRISER

VT22 (1/10 - 29/5)

 

Årsavgift* (2022): 200 kr - ska betalas av alla medlemmar

Terminskort (7-13 år) nybörjare: 1990 kr

Terminskort (7-13 år) graderade: 2390 kr

Terminskort (14+ år) nybörjare: 2790 kr 

Terminskort (14+ år) graderade: 2990 kr 

*årsavgiften inkluderar försäkring & medlemskap i SKF (Svenska Karateförbundet) vilket innebär möjlighet att delta i tävlingar, utbildningar m.m.

Betalning

Träningsavgiften (inkl. den årliga medlemsavgiften) skall vara betald innan du börjar träna; och nya medlemmar som köper terminskort måste även fylla i en medlemsansökan (som finns i klubbens reception) för att kunna hämta ut det. Är du under 18 år krävs målsmans underskrift.

Så fort du bekräftat att plats finns i den kurs du vill anmäla dig till så kan du betala in träningsavgiften till vårt Plusgiro-konto, via Swish eller med kort i vår reception. I betalningen ska du ange namn/personnummer  samt vilken grupp/kurs den tränande vill boka plats i. Träningskortet hämtas därefter ut i receptionen och ska visas upp vid varje träningspass ihop med närvaroregistrering. Tidigare medlemmar behåller sina medlemskort, vars datum bara förlängs termin till termin. Ej medhavt medlemskort, samt borttappade kort, debiteras med en drop-in avgift på 150 kr.

  • Plusgiro 194 194-7 - kom ihåg att ange vad/vem betalningen gäller!

  • Swish: 123 552 96 15 - kom ihåg att ange vad/vem betalningen gäller!

OBS. Vid fakturering av företag tillkommer moms (6%) för träningsavgift.

Ny hos oss?

Vi erbjuder alltid en gratis provträning innan du skriver in dig som medlem :) Hör av dig till oss med intresse-anmälan!