KARATE

Karate är en traditionell japansk kampsport som bygger på principer hur vi använder kroppen för effektivt självförsvar ihop med en utvecklande träning för koordination, balans och inte minst ens sinne.

Karatestilen vi tränar kallas Shito-ryu och grundar sig på den japanske mästaren Inoue Motokatsus kunskaper som han kombinerat i en mångsidig karatestil. Träningen består av kihon (grundtekniker), kumite (par-övningar) och kata (solo-övningar).

I karate tränar man i en dräkt (gi) och bälte (obi) i olika färger. Bältesfärgen representerar ens kunskapsnivå, och i slutet av varje termin finns det möjlighet att uppgradera sig till nästa bälte. Då visar man upp de tekniker som krävs för respektive grad inför sina instruktörer - och om man godkänns kan man gratulera sig med en ny färg! Det är en bra motivation till träningen om man inte är intresserad av tävling, viktnedgång eller andra mål...

Man kan även tävla i karate, vilket gör detta till en populär kampsport bland barn! Vi har instruktörer med ett flertal internationella meriter. Karategrupperna finns för vuxna (15+) och juniorer (11-14 år) samt för barn (7-10 år) under namnet ”Combat Kids”.

Vi har även träning i Vaxholm för Combat Kids en dag i veckan, och medlemmar har möjlighet att träna på båda orter. Klicka här för att läsa mer.

kobudo

Kobudo är namnet på traditionell vapenkonst från Okinawa/Japan och utövas som ett komplement till karate. Detta innebär att du ska ha tränat minst en termin i karategruppen för att börja med kobudo.

I vår kobudo-stil börjar man träna med "bo" (stav) och får med tiden lära sig bemästra 9 olika vapen (inkl. sai, tonfa, nunchaku, kama, tekko m.m). Dessa redskap utvecklar en djupare förståelse för olika avstånd och tränar styrka på ett annat sätt än vad som fås i den ordinarie karateträningen.

I barn-grupperna ingår kobudo som en del av karateträningen (och har därför inga separata pass på schemat).

Combat Academy

Stockholmsvägen 116G

187 30, Täby

info(a)combatacademy.com

Telefon: 08- 758 69 00

Följ oss
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

Öppettider HT20:

Må-To: 16.30-21

Sönd: 09.30-14