Vanliga frågor

Vilken kampsport ska jag välja?


Det beror helt på vad du är ute efter. Det bästa är att prova på ett pass av varje kampsport för att se hur de skiljer sig åt. Du kan även klicka in på fliken "KAMPSPORTER" för att läsa. mer om respektive grupp. I stora drag kan man säga att thaiboxning är ett säkert val för dig som söker en rolig variant av kondition- & fysträning. Vill du däremot ha mer självförsvar, teknik- & koordinationsträning så kan du inte gå fel med karate. Är du mer ute efter att lära dig teknisk och smidig brottning så är BJJ ditt svar. Vill du helt enkelt ha en kombination av alla så får du det på MMA-passen.
Måste jag anmäla mig innan jag testar ett pass?


Det beror när på terminen du kommer! I början av varje termin är alla grupper öppna för intagning - så då är det bara att dyka upp till ett träningspass och anmäla dig på plats i receptionen, alternativt via hemsidan under fliken BOKA PLATS. Kommer du däremot mitt i terminen så rekommenderar vi att du kontaktar oss i förväg för att se om det finns platser kvar i gruppen du är intresserad av. Med klippkort har man alltid garanterat plats, då dessa endast säljs i begränsad upplaga.
Är inte kampsport farligt?


Nej, inte om man inte gör det farligt! Kampsport har faktiskt mycket lägre skadestatistik än många andra idrotter, där t.ex både ishockey, fotboll och ridning ligger högre. Men självklart kan olyckor hända, och därför är vi mycket noggranna med att använda skyddsutrustning och skapa en vänskaplig atmosfär i alla grupper där kroppskontakt ingår. Vårt motto är "trygghet som utvecklar oss" (till skillnad från trygghet som begränsar oss) och vi är noga med att poängtera att här tränar vi MED varandra, istället för MOT varandra.
Är man försäkrad när man tränar hos er?


Ja – men bara om man blir medlem genom att köpa ett terminskort (d.v.s inte när man tränar engångspass eller med klippkort). Alla medlemmar i Combat Academy är försäkrade via Svenska Kampsportsförbundet, som gäller både när man tränar och tävlar i Sverige eller utomlands (i max 45 dagar i sträck), samt tränare, domare, styrelseledamöter och alla andra som arbetar för klubben. Dessutom gäller skyddet för alla resor till och från uppdrag, träning och tävling. Har du skadat dig på något av våra pass så kontakta oss snarast så hjälper vi dig att ordna det!
Får man provträna en gång?


Absolut! I början av varje termin kan du anmäla dig till en gratis provträning via formuläret som du hittar under fliken "PROVA PÅ" så återkommer vi när det finns möjlighet att testa på. Kommer mitt i terminen när kurserna redan börjat, så är det bäst att höra med oss om det finns platser kvar i gruppen, och i så fall kan du testa på mot en drop-in avgift (150 kr) som vi sedan rabatterar på ditt terminskort ifall du bestämmer dig för att fortsätta (gäller en gång per kampsport).
Behöver man ha bra kondition/smidighet/styrka eller andra förkunskaper?


Nej – du får det av att träna!
Hur många gånger i veckan kan man träna?


Det beror på vilken kurs du anmäler dig till. De flesta kurser har 2- eller 3 pass på schemat per vecka och vill du träna mer än det kan du kombinera kurser för att få in fler träningstillfällen på olika dagar.. Utöver det är klubben öppen för fri träning en timme innan grupperna startar på vardagar!
När får man tävla?


Tävlingssäsongen pågår generellt sett under vår och höst. Man börjar tävla när man tränat i några terminer och instruktören tycker att man är mogen – det beror helt enkelt på din utvecklingstakt. Vill du tävla så prata med din tränare så kommer de att förklara hur det går till!
Vad krävs för att tävla?


Det beror på vilken kampsport du vill tävla i. Generellt sett bör du ha tränat MINST en termin, och för alla kampsporter som tillåter tekniker mot huvudet krävs ett tävlingskort som man ansöker om från Svenska Kampsportsförbundet via denna länk -> https://www.budokampsport.se/ansokningar/tavlingskort/
Kan jag få pengarna tillbaka om jag slutar?


Generellt sett nej. Om du däremot har skadat dig (under träningen) kan du få terminsavgiften fryst till nästa termin (mot uppvisande av läkarintyg). Terminsavgift kan inte heller överlåtas på någon annan.
Jag kan bara träna en gång i veckan, får jag rabatt?


Tyvärr inte. Eftersom att vi har så stort intresse på våra grupper kan vi inte ge individuella rabatter - trots att du kanske bara tränar en gång i veckan. I såna fall kan det vara bättre att köpa ett klippkort eller betala drop-in avgift för enstaka pass.
Hur håller jag koll på allt som händer på klubben!?


Det gör du bäst genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev som skickas ut månadsvis till din e-post! Du registrerar dig för detta på startsidan av vår hemsida.
Hur börjar jag träna på Combat Academy?


Det beror när på terminen du kommer. Våra kurser går terminsvis (höst-vår-sommar) så kommer du till terminsstart kan du som nybörjare delta i ett gratis prova-på pass, eller direkt boka en plats genom att betala in träningssavgiften. Kommer du däremot mitt i en termin så är det bäst att kontakta oss i förväg, för att vara säker på att det finns platser kvar i den grupp du vill träna i.
Passar kampsport gamla/unga/föräldrar/tjejer/mig?


Ja! Hos oss finns något för alla. Du kan läsa under fliken "kampsporter" om alla våra olika alternativ... För yngre barn har vi specifika grupper där upplägget är anpassat efter åldersintervallet såsom "Combat Kids"... För tjejer har vi en egen grupp från 14 år... I karate och brasiliansk jiu-jitsu tränar en stor del föräldrar och äldre generationer... Och för alla som söker en mer fysiskt utmanande motionsform är thaiboxning "basic" en populär grupp bland både ungdomar och vuxna!
Behöver jag någon utrustning när jag börjar?


Inte för att testa på, men har du bestämt dig för att fortsätta så krävs det olika utrustning beroende på grupp. Det vi rekommenderar alla medlemmar är en vattenflaska och sport-tejp för att täcka över skrapsår, blåsor och liknande. I karate, "Combat Kids" och BJJ behöver du en "gi" (en traditionell dräkt) att träna i. I thaiboxningsgrupperna rekommenderar vi handlindor och boxhandskar att starta med, och i fortsättningsgrupperna är annan skyddsutrustning (benskydd och tandskydd) ett krav. För MMA krävs öppna MMA-handskar med tjock vaddering, samt tandskydd och suspensoar. Kika in på fliken "UTRUSTNING" för mer information. All utrustning går att köpa på klubben!
Kan jag köpa utrustning hos er?


Ja! Vi har en välfylld shop med konkurrenskraftiga klubbpriser :)
Vid vilken ålder kan man börja träna hos er?


Vår yngsta grupp heter "Combat Kids" och är från 7 år fyllda. I grund och botten är detta karate-träning anpassad för åldern. Från 9-års ålder kan man börja med Jiu-Jitsu, vid 10 år thaiboxning, och när man fyllt 11 även MMA.
Kan man tävla i kampsport?


Absolut - det finns flera alternativ inom varje kampsport. Prata med din tränare för att veta vad som gäller för just dig!